GROENE FIETSKETTING VOOR VEILIG VERKEER

22 Augustus 2012

GROENE FIETSKETTING VOOR VEILIG VERKEER

Op zaterdag 25 augustus heeft Groen Herentals een "FIETSKETTING" georganiseerd in het centrum van de stad. Er werd een lang lint van 30 fietsers gevormd.  De twee doorsteken die nu voorrang hebben thv de kerstraat en de zandstraat is het enige wat het huidige stadsbestuur heeft gedaan voor de verkeersveiligheid in het centrum. Het enige wat je kan doen met deze ingrepen is rondjes rijden, wat we dan ook gedaan hebben: kerkstraat, collegestraat, zandstraat, koppelandstraat, nonnenstraat, lantaarnpad. Groen ijvert met deze actie voor een leefbaar, gezellig en de verkeersveilig Herentals.Immers blijkt uit de cijfers van onze eigen politiezone Neteland dat de omgeving van de Grote Markt in Herentals, 

het onveiligste punt is van de hele politiezone! 

Met weer een nieuw schooljaar in zicht dat veel fietsertjes van en naar het centrum van onze stad zal brengen 

wil Groen Herentals met een Fietsketting nogmaals benadrukken dat op en om de Grote Markt fietsers en voetgangers voorrang moeten krijgen.

Groen biedt de bevolking dan ook bij de Verkiezingen van 14 Oktober de keuze voor een beleid dat de mouwen opstroopt en de onveiligheid stevig aanpakt.

Al wie ook vindt dat een autoluwe binnenstad het beste decor biedt voor een gezellig en verkeersveilig Herentals, wordt uitgenodigd om mee te komen fietsen.

 

Voor Groen Herentals

Marc Lievens en Ivo Briers