Hans Van den Eynden nieuwe voorzitter van Groen Herentals

21 November 2018

Hans Van den Eynden nieuwe voorzitter van Groen Herentals

Marèse is één van de vele jonge en sterke nieuwkomers van de laatste paar maanden.

Hans Van den Eynden (37) volgt Tobias Daneels – die provincieraadslid werd - op als voorzitter van Groen Herentals. Hij werd dinsdag unaniem verkozen op de ledenvergadering van de partij. Het voorbije jaar werkte Van den Eynden al bij Groen Herentals als secretaris. Nieuwkomer Marèse van der Zant volgt hem op in die functie.

De voorbije verkiezingen van 14 oktober waren de meest succesvolle uit de geschiedenis van Groen Herentals. De partij haalde drie zetels in de gemeenteraad en wil die lijn de komende zes jaar doortrekken, met een groep van ervaren Groenen en gemotiveerde nieuwkomers. Kartrekkers van dienst worden Hans Van den Eynden (foto rechts) als voorzitter en Marèse van der Zant (foto links) – die in oktober voor het eerst opkwam als kandidaat - als secretaris.

 

“Marèse is één van de vele jonge en sterke nieuwkomers van de laatste paar maanden. We hebben gevoeld dat we veel Herentalsenaren hebben kunnen motiveren voor de groene zaak en veel van de nieuwe gezichten op onze lijst, komen nu nog maandelijks naar onze vergaderingen. Samen met hen willen we Groen Herentals verder uitbouwen en van onze prachtige stad een nog mooiere plek om te wonen maken. Want we zien ook dat Herentals een rechtser bestuur dan ooit heeft. Daarom is het nodig dat we langs progressieve kant stevig, maar constructief weerwerk bieden in de gemeenteraad.”

Hans Van den Eynden, voorzitter Groen Herentals

 

Tobias Daneels naar provincie

Hans Van den Eynden volgt Tobias Daneels op als voorzitter. Die laatste werd op 14 oktober verkozen tot provincieraadslid en legt op 3 december de eed af in Antwerpen.

 

“Ik wil er met volle goesting tegenaan gaan en wil de belangen van alle Herentalsenaren, maar ook alle Kempenaren ook in de provincieraad verdedigen. Dat maakt wel dat er niet veel tijd meer overblijft om voorzitter te zijn van deze alsmaar groeiende groep Hertalse Groenen. Ik hoop nog wel m’n steentje bij te dragen, vooral op het gebied van online communicatie.”

Tobias Daneels, provincieraadslid Groen