28-09-12 GROEN RIJDT VOOR VEILIG FIETSVERKEER TE NOORDERWIJK

26 September 2012

28-09-12 GROEN RIJDT VOOR VEILIG FIETSVERKEER TE NOORDERWIJK

Op vrijdag 28 september om 17u30 fietsen verkiezingskandidaten en sympathisanten van Groen door het dorp van Noorderwijk. De groenen willen daarmee aantonen dat fietsen in het dorp levensgevaarlijk is en eisen dat er dringend maatregelen genomen worden om de situatie voor fietsers terug leefbaar te maken.  "

In Noorderwijk is 6 jaar lang alles blijven stilstaan, behalve het auto- en vrachtwagenverkeer", zeggen Peter Verpoorten en Ivo Briers.

 

 

Dit is geen holle verkiezingsslogan, de feiten spreken voor zich:

 

 

Noorderwijk stond stil: - alle politieke partijen beloofden 6 jaar geleden dat Noorderwijk prioritair een nieuwe sporthal moest krijgen ? of ten minste een renovatie van de bestaande sporthal. Met de SP.a en CD&V aan de macht kwam er noch het één noch het ander. - alle politieke partijen beloofden 6 jaar geleden dat het 76 ha grote voormalige militair domein aan Witbos opengesteld zou worden voor iedereen. De prikkeldraad zou afgebroken worden. Met de SP.a en CD&V aan de macht is dit mooie stuk natuur nu definitief weggegeven aan de Golfclub.

 

- de schietstand is geregulariseerd met als toemaatje de toelating om nog vaker lawaai te maken.

 

 

Noorderwijk ging "vooruit":-elke nacht komt er een auto- en vrachtwagenstroom op gang door het dorp met gebulder en lawaai -vooral in de ochtend- en avondspits is het levensgevaarlijk voor fietsers in het dorp .- veilig fietsen doe je alleen op het voetpad langs de winkels (tot ergernis van de voetgangers).- fietsers zoeken hun weg via de parking aan bakker Vermeulen .- zone 30 aan de kerk wordt straal genegeerd.- er zijn quasi nooit snelheidscontroles in het dorp.- lang aanschuiven in de Servaas Daemsstraat veroorzaakt sluipverkeer door het Woud .Groen stelt daarom voor:

OP KORTE TERMIJN: - prioriteit voor een veilig fietspad op het einde van de Olenseweg langs de parking van bakker Vermeulen - aanpak knelpunten waarbij fietsers gevaarlijk op rijweg moeten invoegen - snelheidscontroles, ook op landbouwwegen, want borden alleen missen jammer genoeg hun effect

- een volwaardig afgelegen fietspad in Servaas Daemsstraat

 

-vervanging van de voortdurend gevandaliseerde beugel aan de Acacialaan door een 'intelligent ontworpen toegangspoort'

 

OP LANGERE TERMIJN, IN DE VOLGENDE 6 JAREN:

 

- herinrichting van het dorp tussen Paradijsstraat en Ring zoals wettelijk vereist door het Decreet Basismobiliteit, met name met voorrang voor fietsers en voetgangers.

 

 

Voor Groen is veilig verkeer voor fietsers de allereerste prioriteit voor Noorderwijk. Kinderen, ouders, grootouders moeten veilig van, naar en door het dorp kunnen fietsen. Dit kan zo niet langer blijven duren. Noorderwijk verdient beter!

 

 

Peter Verpoorten Lijsttrekker Groen Herentals Ivo Briers Lijsttrekker Groen Noorderwijk (1e plaats rechterkolom)