19-10-2012 Groen Herentals wenst schepencollege veel succes

23 Oktober 2012

Groen Herentals feliciteert burgemeester Jan Peeters met zijn derde ambtstermijn, en hoopt op een constructieve samenwerking tussen meerderheid en oppositie. De volgende zes jaren zijn belangrijk om een beleid op poten te zetten dat afstapt van het auto- & verkavelingsbeleid, en Herentals klaar maakt om zijn rol als centrumstad in de 21e eeuw op te nemen. Deze doelstellingen overstijgen het partijbelang, en wij hopen dat alle partijen zich zullen inzetten voor een ondernemend, sociaal en duurzaam Herentals. Groen zal zich dan ook actief inzetten bij het zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar wij voor staan.Groen Voorzitter Peter Verpoorten: 'Wij zijn zeer tevreden met de verkiezingsuitslag. Wij gingen met een fors verjongde ploeg naar de kiezer, en boekten het tweede beste resultaat uit onze geschiedenis.

Zoals wij echter verwacht hadden liet de verkiezingsuitslag toe dat de huidige meerderheid verder gezet kon worden. Het is voor ons dan ook logisch dat CD&V en Sp.a samen verder gaan.

Wij hopen uiteraard wel dat de uitslag een aanmoediging is voor de meerderheid om een beleid met meer ambitie na te streven. Groen heeft in deze campagne benadrukt dat Herentals, Noorderwijk en Morkhoven méér mogen verwachten van hun bestuur.

Groen zal er dan ook alles aan doen om via een constructieve samenwerking met alle partijen haar programma te realiseren.

Lieve Snauwaert Marijke Rombouts Hans Van den Eynden Peter Verpoorten

Partijsecretaris    Gemeenteraadslid Gemeenteraadslid        Partijvoorzitter