GROEN!OPEN is blij dat CD & V kiest voor een autoluw centrum in Herentals en zich zo aansluit bij de vragen van de Groenen.

13 Juli 2010

Toch even een reactie:Groen!Open heeft constructief meegewerkt in de Gezellig Herentals-campagne, maar CD&V en SP.A hebben er in één schepencollegebeslissing een Ongezellig Herentals van gemaakt, door zonder boe of bah, de paal te laten zakken. Klik hier voor volledig artikelNormaal wordt er eerst beslist over begeleidende maatregelen, dan pas wordt een nieuwe verkeerssituatie ingevoerd.

De onveiligheid op straat in het centrum van Herentals is intussen een feit.

Fout in de reactie van CD&V: het is niet door De Lijn dat de stoepen in de Kerkstraat zo smal zijn. Dat komt door de CD&V zelf. De straat zou gelijkvloers aangelegd worden en autovrij zijn. De bussen gingen er één per één doorkomen en moesten elkaar dus niet kruisen.
De CD&V stond erop dat het autoverkeer er in twee richtingen door mocht en daardoor is men bij de pseudo-oplossing met te smalle stoepen terecht gekomen!

CD & V wil een vlotter verkeer aan de ovonde: er was indertijd maar één partij tegen de aanleg van de ovonde aan Wellens. Dat was Groen! (toen nog Agalev).

Nu zowel CD&V en Open VLD stilaan tot inkeer komen is er misschien een kans dat onze stad terug wat gezelliger en veiliger wordt.