Dien bezwaarschrift in tegen kap Begijnendreef

Verzet je tegen de kap van de Begijnendreef en dien mee bezwaar in! Door het formulier in te vullen ontvang je ons modelbezwaarschrift en instructies hoe je dit correct kan indienen. Je kan nog tot 20 april bezwaar indienen.


Onze bezwaren in het kort:

  1. Een historische dreef herstel je niet door de oude, maar gezonde, bomen te kappen. Daar zijn betere oplossingen voor, en laat professor Hans Van Dyck onze gids zijn voor het verder “beheersplan van de dreef”. De huidige bomen zijn gezond, het bewijs daarvan is, dat recent veel stormen werden getrotseerd.
  2. De plannen van het stadsbestuur staan haaks op het klimaatplan voor onze stad. De hoge bomen zijn een waardevolle bron voor de biodiversiteit, ook ondergronds met hun stevige wortels.
  3. De zomereiken zijn natuurmonumenten. Je kan ze niet zomaar vervangen. Zomereiken kunnen 400 jaar oud worden. De oudste boom op de begijnenvest is nog maar 130 jaar oud en dus zelfs niet in het midden van zijn levenscyclus. Laten we ze koesteren, goed onderhouden en profiteren van hun voordelen, in plaats van ze te kappen.

Daarom stellen we voor dat we met velen bezwaar indienen om de bomen op de Begijnendreef te redden. 

 

Al 242 ondertekenaars! Op naar 300
80%

Ja, ik dien bezwaar in

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.
30 people have signed the petition